Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bitcoin: Βουτιά ακόμη και κάτω από τις $30.000 βλέπουν αναλυτές

«Στην τελευταία αναταραχή του πλανήτη -ΗΠΑ/Ρωσία/Ουκρανία- το περιουσιακό στοιχείο που υποτίθεται ότι είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση, έχει αποδυναμωθεί και υποαποδίδει σημαντικά σε σύγκριση με τον "εχθρό" του, τον χρυσό», σημειώνουν.

Bitcoin: Βουτιά ακόμη και κάτω από τις $30.000 βλέπουν αναλυτές

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων και περισσότερο κατηφόρισε το Bitcoin, καθώς οι φόβοι για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ώθησαν ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου θα μπορούσε να διολισθήσει προς το βασικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Bitcoin υποχωρεί για έκτη διαδοχική μέρα, αγγίζοντας το χαμηλό των 36.372 δολαρίων την Τρίτη (-6%), αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι αναγνωρίζει δύο αυτοαποκαλούμενες αυτονομιστικές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία και έδωσε εντολή για αποστολή στρατευμάτων εκεί. Και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα υποχωρούν επίσης, με το Ether να καταγράφει πτώση έως και 2,9% στις $2.520 και το XRP έως και 6,7%, στο $0,689.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο και συνέχισε να αποδυναμώνεται καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει, υπονομεύοντας το επιχείρημα ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν καταφύγιο σε περιόδους γεωπολιτικής αναταραχής. Παράλληλα, ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, στα $1.912.

«Στην τελευταία αναταραχή του πλανήτη -ΗΠΑ/Ρωσία/Ουκρανία- το Bitcoin, το περιουσιακό στοιχείο που υποτίθεται ότι είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση, έχει αποδυναμωθεί και υποαποδίδει σημαντικά σε σύγκριση με τον "εχθρό" του, τον χρυσό», δήλωσε ο John Roque από την 22V Research στο ένα σημείωμα τη Δευτέρα.

Ο Roque προέβλεψε ότι το Bitcoin μπορεί να πέσει κάτω από τις 30.000 δολάρια -ένα επίπεδο που δεν έχει φτάσει από τον Ιούλιο- καθώς οι traders προτιμούν όλο και περισσότερο τον χρυσό, οδηγώντας ενδεχομένως το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλό όλων των εποχών.

«Η αδυναμία του Βitcoin να κρατηθεί στις 40.000 δολάρια εν μέσω των αυξημένων εντάσεων στην Ουκρανία σημαίνει ότι οι 30.000 δολάρια επιστρέφουν στο παιχνίδι», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Nexo, Antoni Trenchev. «Η γεωπολιτική, προς το παρόν, έχει αντικαταστήσει τον πληθωρισμό ως τον κύριο μοχλό τόσο των παραδοσιακών όσο και των αγορών κρυπτονομισμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v