Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώχευση στα crypto, προστασία ζητά η Voyager Digital

Προστασία στο πλαίσιο του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ ζητά η εταιρεία. Πριν από μία εβδομάδα ανέστειλε τις συναλλαγές και εμπόδισε τους πελάτες της να αποσύρουν κεφάλαια.

Νέα πτώχευση στα crypto, προστασία ζητά η Voyager Digital

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Voyager Digital κατέθεσε αίτηση για προστασία στο πλαίσιο του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ και γίνεται το τελευταίο θύμα απότομης πτώσης των τιμών στα κρυπτονομίσματα.

Η εισηγμένη στο Τορόντο υπέβαλε αίτηση στο πλαίσιο του Chapter 11 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αφότου υπέστη ζημίες άνω των 650 εκατομμυρίων δολαρίων από δάνειο που χορήγησε στη Three Arrows Capital, που ήδη πτώχευσε.

Η κατάρρευση της Voyager ήρθε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ανέστειλε τις συναλλαγές και εμπόδισε τους πελάτες της να αποσύρουν κεφάλαια.

Η Three Arrows με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία ήταν γνωστή για τα επιθετικά της στοιχήματα ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα αυξάνονταν, είχε δανειστεί πολύ από μεγάλους παίκτες του κλάδου που τώρα πληρώνουν το τίμημα, σημειώνουν οι Financial Times.

Η Voyager κατέφυγε στον πτωχευτικό νόμο παρά το δάνειο διάσωσης που έλαβε από την Alameda Research, την εταιρεία που ελέγχεται από τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried. 

Η κατάρρευση της Voyager θα γίνει ευρύτερα αισθητή, καθώς η εταιρεία είχε μεγάλη πελατειακή βάση. Στο τέλος Μαρτίου, οι υποχρεώσεις της έφταναν σε 5,7 δισ. δολάρια. Η προσφυγή στο Chapter 11 γίνεται για να παράσχει στη Voyager προστασία από νομικές αξιώσεις ενώ επιδιώκει την αναδιάρθρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v