Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό διμήνου για την τιμή του Ether

Τα σημάδια ότι κρίσιμη δοκιμή στο blockchain του Etherium ήταν επιτυχής οδήγησαν σε νέα άνοδο το κρυπτονόμισμα. Υπερδιπλάσια τα κέρδη του τελευταίου διμήνου έναντι του Bitcoin.

Υψηλό διμήνου για την τιμή του Ether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Ether βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα σχέδιο αναβάθμισης του blockchain Ethereum πέρασε μια σημαντική δοκιμή, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Το token αυξήθηκε έως και 4,1% την Πέμπτη στην Ασία και διαπραγματευόταν κοντά στα 1.890 δολάρια, τιμή υπερδιπλάσια από το χαμηλό του Ιουνίου, κάτω από τα 900 δολάρια. Ξεπέρασε δε κατά πολύ την ανάκαμψη του Bitcoin κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Το Ether είναι το εγγενές νόμισμα του Ethereum -του πιο σημαντικού εμπορικού blockchain- και η αισιοδοξία που περιβάλλει τη merge, όπως είναι γνωστή η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση δικτύου, έχει γίνει εμβληματική στην προσπάθεια ανάκαμψης των κρυπτονομισμάτων από τη φετινή οδυνηρή πτώση.

Η δοκιμή Goerli που διεξήχθη αργά την Τετάρτη ήταν ένα είδος πρόβας τζενεράλε για τη μετάβαση του δικτύου Ethereum από το proof-of-work σε ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό σύστημα, το proof-of-stake. Η πλήρης αλλαγή αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin έκανε retweet μια δημοσίευση λέγοντας ότι η δοκιμή είχε ενεργοποιήσει το proof-of-stake. Σε άλλο tweet, ο Tim Beiko, ένας επιστήμονας υπολογιστών που συντονίζει τους προγραμματιστές του Ethereum, δημοσίευσε ένα screenshot που δείχνει ότι η δοκιμή ήταν επιτυχής.

Η αναβάθμιση λογισμικού βρίσκεται στα σκαριά εδώ και χρόνια και ο κυρίαρχος ρόλος του Ethereum ως εμπορικής οδού στα crypto υπογραμμίζει την ευαισθησία της αλλαγής.

Το blockchain υποστηρίζει περισσότερες από 3.400 ενεργές αποκεντρωμένες εφαρμογές, επιτρέποντας τα πάντα, από παιχνίδια μέχρι συναλλαγές. Τα tokens Ether έχουν κεφαλαιοποίηση 229 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Εάν η δοκιμή έχει όντως πάει καλά, οι προγραμματιστές του πυρήνα του Ethereum μπορούν να ορίσουν την ημερομηνία στην οποία το blockchain θα υποβληθεί στην πολυαναμενόμενη ενημέρωση λογισμικού του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v