Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να αναστείλει την ευρωπαϊκή άδεια του FTX ετοιμάζεται η Κύπρος

Το FTX δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι έλαβε την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία καλύπτει την ΕΕ καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Να αναστείλει την ευρωπαϊκή άδεια του FTX ετοιμάζεται η Κύπρος

Η Κύπρος σχεδιάζει να αναστείλει την άδεια του FTX.com, η οποία επιτρέπει στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανακοίνωση για την απόφαση θα μπορούσε να έρθει ακόμη και σήμερα Παρασκευή, είπαν οι πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστούν συζητώντας για εσωτερικές διαβουλεύσεις. Το FTX δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι έλαβε την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, η οποία καλύπτει την ΕΕ καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Το FTX.com του Sam Bankman-Fried κατέρρευσε με θεαματικό τρόπο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο εξατμίστηκε και προέκυψε ότι είχε έλλειμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το FTX, το οποίο βρίσκεται σε συνομιλίες για χρηματοδότηση διάσωσης, και ο ίδιος ο Bankman-Fried, ερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές.

Το FTX δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

«Η εξασφάλιση αυτής της άδειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ένα από τα πιο ρυθμισμένα ανταλλακτήρια στον κόσμο», είχε δηλώσει ο Bankman-Fried στο δελτίο τύπου του Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας την απόκτηση της άδειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v