Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη δική του εκδοχή της ιστορίας τουιτάρει ο πρώην CEO του χρεοκοπημένου FTX

Ακόμη 18 tweets πρόσθεσε ο Sam Bankman-Fried. Οι αναρτήσεις συνδυάζουν τη συγγνώμη για τις αποτυχίες του με την άποψή του για το τι πήγε στραβά στις εταιρείες που ίδρυσε και διηύθυνε.

Τη δική του εκδοχή της ιστορίας τουιτάρει ο πρώην CEO του χρεοκοπημένου FTX

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αντιμέτωπος με μια κρίση στα κρυπτονομίσματα που βοήθησε να πυροδοτηθεί, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του FTX.com, Sam Bankman-Fried, τουιτάρει γι' αυτή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, την Τετάρτη, πρόσθεσε άλλα 18 tweets σε ένα thread που ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας. Οι αναρτήσεις, που δημοσιεύονται κατά διαστήματα, συνδυάζουν τη συγγνώμη για τις αποτυχίες του με την άποψή του για το τι πήγε στραβά στις εταιρείες που ίδρυσε και διηύθυνε. Προστίθενται στις προηγούμενες αινιγματικές αναρτήσεις του, που τελικά έγραφαν το μήνυμα «Τι ΣΥΝΕΒΗ», ακολουθούμενα από μια υπόδειξη ότι πρόκειται να γίνουν αποκαλύψεις.

Με τη σοφία που έχει εκ των υστέρων, δηλώνει πως θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να σώσει τα μετρητά των πελατών, σκέφτηκε πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστεί η κρυπτόσφαιρα ενώ καυχιέται ότι ήταν «στο εξώφυλλο κάθε περιοδικού» πριν από τη μετεωρική συντριβή του FTX. «Έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και απροσεξία», είπε.

Σύμφωνα επίσης με το Reuters, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε από το Vox δήλωσε ότι μετάνιωσε για την απόφασή του να κηρύξει πτώχευση ενώ επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές. Αργότερα είπε στο Twitter ότι η βάση της συνέντευξης, η ανταλλαγή μηνυμάτων στην ίδια πλατφόρμα, δεν έπρεπε να είναι δημόσια.

 

Δεν είναι σαφές εάν τα tweets του Bankman-Fried, ο οποίος αντιμετωπίζει ανάκριση από όλους, από το υπουργείο Δικαιοσύνης έως τις ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες, θα βοηθήσουν ή θα εμποδίσουν τη νομική υπεράσπισή του.

Ολοκλήρωσε τα πιο πρόσφατα tweets στο νήμα με το εξής: «Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνεις -είναι αν *στην πραγματικότητα* κάνεις καλό ή κακό, όχι απλώς *να μιλάς* για το καλό ή *να χρησιμοποιείς τη γλώσσα ESG*. Τέλος πάντων -τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Και να κάνω ό,τι μπορώ για τους πελάτες της FTX».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς σκοπεύει να βοηθήσει τους πελάτες του κατεστραμμένου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης με έδρα τις Μπαχάμες, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος.

 

Η αντίδραση στις αναρτήσεις ήταν γρήγορη, με τη νέα διοίκηση του FTX να κρατάει γρήγορα αποστάσεις από αυτόν. Η εταιρεία δημοσίευσε μια δήλωση που αποδίδεται στον πρώην εκκαθαριστή της Enron και νέο διευθύνοντα σύμβουλο της FTX John J. Ray, που έγραφε: «Ο κ. Bankman-Fried δεν εξακολουθεί να έχει ρόλο στην @FTX_Official, την FTX US ή την Alameda Research Ltd. και δεν μιλά για λογαριασμό τους».

Άλλα σχόλια στο twitter ήταν πιο βαριά. «Θα έχετε πολύ χρόνο για να το λύσετε αυτό στη φυλακή», απάντησε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έκανε πιο λεπτομερείς κατηγορίες: «Ήσουν απερίσκεπτος με τα χρήματα των πελατών», έγραψαν. «Κάποιοι έχασαν τα πάντα. Δεν πρέπει να έχεις συμπάθεια, είσαι 30 χρονών. Ανήκεις στη φυλακή».

Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με τον Bankman-Fried για σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v