Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικηγόροι FTX: Υπονομεύει την αναδιάρθρωση ο Bankman-Fried

Δικαστήρια επί δικαστηρίων, σε Μπαχάμες, Νέα Υόρκη και Ντελαγουέρ. O πρώην CEO προσπαθεί να αποφύγει τα δικαστήρια των ΗΠΑ, ενώ οι δικηγόροι του FTX τον καταγγέλλουν και επιχειρούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Δικηγόροι FTX: Υπονομεύει την αναδιάρθρωση ο Bankman-Fried

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried υπονομεύει τις προσπάθειες για αναδιοργάνωση της καταρρέουσας αυτοκρατορίας του, με «αδιάκοπα και ενοχλητικά τουίτ» που φαίνεται πως στοχεύουν στην απομάκρυνση των περιουσιακών στοιχείων από τον έλεγχο των αμερικανικών δικαστηρίων υπέρ των αρχών στις Μπαχάμες, κατέθεσαν δικηγόροι στις ΗΠΑ στο πλαίσιο έρευνας για τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Υπό τον έλεγχο πια του John J. Ray III, νομικού εξειδικευμένου σε θέματα αναδιάρθρωσης, ο οποίος επέβλεψε την εκκαθάριση της Enron, το FTX ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή στο Ντελαγουέρ να μεταβιβάσει όλες τις σχετικές έρευνες για την πτώχευση από τη Νέα Υόρκη και τους εκκαθαριστές των Μπαχαμών στο Ντελαγουέρ, ούτως ώστε να ενοποιηθούν οι διαδικασίες κάτω από ένα δικαστήριο.

Ζήτησαν επίσης από τον δικαστή του Ντελαγουέρ να εμποδίσει «όλα τα πρόσωπα και όλες τις κυβερνητικές αρχές» από το να αναληφθεί δράση σε οποιοδήποτε δικαστήριο του κόσμου για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ή συλλογή χρημάτων από την εταιρεία.

«Γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να φέρουμε κάποια τάξη σ' ένα χαοτικό περιβάλλον», έγραψαν οι δικηγόροι της FTX στην αίτηση πτώχευσης. «Είναι κρίσιμης σημασίας να τερματιστεί το χάος, να διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία και να συγκεντρωθούν σε μια ομαλή διαδικασία».

Οι εκκαθαριστές στις Μπαχάμες κινήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να ερευνήσουν την υπόθεση αφερεγγυότητας της FTX Digital Ltd, θυγατρικής της επιχείρησης crypto του Bankman-Fried. Στην κατάθεσή τους στη Νέα Υόρκη, ζήτησαν από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να υποστηρίξει την υπόθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο των Μπαχαμών. 

Ο Bankman-Fried «φαίνεται ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες» των εκκαθαριστών στις Μπαχάμες «να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της διαδικασίας, να υπονομεύσουν τις ενέργειες με βάση το Κεφάλαιο 11 και να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία σε λογαριασμούς υπό έλεγχο της κυβέρνησης Μπαχαμών», έγραψαν οι δικηγόροι.

Σε μηνύματά του στο Twitter, ο Bankman-Fried, που δεν περνά και τις καλύτερες μέρες του καθώς βάλλεται από παντού, επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και χαρακτήρισε λάθος την απόφαση να τεθεί σε πτώχευση η FTX. «Όλα θα ήταν 70% διορθωμένα αυτή τη στιγμή, αν δεν το είχα κάνει», έγραψε.

«Μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη δικαιοδοσίας εναντίον του Ντελαγουέρ», συμπλήρωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v