Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,94% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Τρίτη

Οι ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτυπώθηκαν και στις αποδόσεις των Ελληνικών Μετοχικών Α/Κ, αποδυναμώνοντας παράλληλα και το ενεργητικό των Μετοχικών Α/Κ κατά 1,64% στα 1,65 δισ. ευρώ.

Σχόλιο της Alpha Trust για την Τρίτη 2/7/2013

Οι πτωτικές τάσεις που σημείωσαν τα Α/Κ Ελληνικών τοποθετήσεων κατά την αποτίμηση της Τρίτης 2 Ιουλίου επανέφεραν σε αρνητικό έδαφος το ενεργητικό της εγχώριας αγοράς Α/Κ, το οποίο έκλεισε περιορισμένο κατά 0,94% σε επίπεδα κάτω των 6,14 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτυπώθηκαν και στις αποδόσεις των Ελληνικών Μετοχικών Α/Κ, αποδυναμώνοντας παράλληλα και το ενεργητικό των Μετοχικών Α/Κ κατά 1,64% στα 1,65 δισ. ευρώ. Συγκριτικά μικρότερες ήταν οι απώλειες στις ημερήσιες αποδόσεις των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης (-0,32%), των Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών (-0,06%) και των Μετοχικών Α/Κ Αμερικής (-0,05%), ενώ, από την άλλη μεριά, ανοδικά κινήθηκαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ (0,32%) και τα Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών (0,11%).

Αρνητική ήταν επίσης η αποτίμηση για τα Μικτά Α/Κ, το ενεργητικό των οποίων υποχώρησε κατά 1,78% στα 1,09 δισ., έπειτα και από εξαγορές μεριδίων που παρατηρήθηκαν στη κατηγορία.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ομολογιακών Α/Κ, μειωμένα κατά 0,72% στα 1,33 δισ. ευρώ, μετά την πτωτική αντίδραση της τάξης του 1,47% που κατέγραψε η μέση ημερήσια απόδοση των Ελληνικών Ομολογιακών Α/Κ. Ηπιότερες ήταν οι απώλειες στις αποδόσεις των Διεθνών Ομολογιακών Α/Κ (-0,10%) και των Κρατικών Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών (-0,03%), ενώ, στον αντίποδα, κέρδη παρατηρήθηκαν για τα Μη Κρατικά Α/Κ Επενδυτικής Διαβάθμισης (0,09%) και τα Μη Κρατικά Α/Κ Υψηλής Απόδοσης (0,08%).

Τέλος, συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις σε μερίδια των Α/Κ Χρηματαγοράς, επιδεινώνοντας περαιτέρω κατά 0,02% στα 953,71 εκατ. ευρώ την αξία του ενεργητικού της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο