Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Frigoglass

Το τμήμα ψύξης της Frigoglass θα αποτελέσει καταλύτη για την πορεία των μεγεθών της στο 6μηνο, εκτιμούν 7 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day. Που θα εστιάσουν οι αναλυτές, οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη.

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Frigoglass
Στα 43,7 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Frigoglass καταγράφοντας άνοδο 7,4% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Proton, Piraeus Sec, Marfin Analysis, Eurobank Sec, HSBC, National & P&K.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 43,1 και 46 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να τονίζουν τη "σημασία" του τμήματος ψύξης (cool division) της εταιρίας.

Ο κ. Π. Βουτηράκης της Piraeus Sec επισήμανε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις από τα αποτελέσματα της Frigoglass στο β΄ τρίμηνο. Ακόμη εκτίμησε υποχώρηση των πωλήσεων σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικές Ευρώπης, αλλα εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για περιοχές όπως η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Νιγηρία.

Ο κ. Β. Ρουμάντζης της Marfin Analysis ανέφερε ότι η διοίκηση της Frigoglass δεν απέκλεισε μια αρνητική αναθεώρηση των μεγεθών της εταιρίας με αφορμή τα αυξημένα κόστη.

Ο κ. V. Labate της National Sec – P&K απέδωσε μεταξύ άλλων παραγόντων, την υποχώρηση της μετοχής της εταιρίας στην αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων αλλά και στην αβεβαιότητα αναφορικά με την ανάπτυξη και τα margins μετά την «προειδοποίηση» της 3Ε.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις
προβλέπεται να ανέλθουν στα 338,2 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 16,4% με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται μεταξύ των 332,8 και 349,9 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασίων του τμήματος ψύξης (cool division) προβλέπεται να αυξηθεί κατά 17,2%, στα 299,4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. G. Spais της Deutsche Bank θα δώσει έμφαση σε θέματα που αφορούν στις τιμές αγοράς των πρώτων υλών το 2008 και 2009 αλλά και στα σχόλια της διοίκησης για εξαγορές, συγχωνεύσεις και γεωγραφική επέκταση.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τα λειτουργικά κόστη και το περιθώριο των καθαρών κερδών θα πιεστούν από την ενοποίηση της τουρκικής SFA και τα κόστη των πρώτων υλών, τονίζοντας ωστόσο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εταιρίας (impovements in efficiency).

Tα EBITDA της Frigoglass εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 80,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 12,5%, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 78,5 και 80,2 εκατ. ευρώ.

H Frigoglass ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου την 1η Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v