Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κρίσιμος ρόλος του μεσίτη στην ασφαλιστική αγορά

Νέες συνθήκες δημιουργούν την ανάγκη ενδιάμεσου μεταξύ πελάτη-ασφαλιστικής. Θεσμικός συμπαραστάτης του ασφαλισμένου. Ο ρόλος της International-Brokers.com. Τι υποστηρίζει ο Δ/νων Σύμβουλος Γιάννης Μάμαλης

Ο κρίσιμος ρόλος του μεσίτη στην ασφαλιστική αγορά

Νέα δεδομένα φέρνει στην ασφαλιστική αγορά η υπέρ-συγκέντρωση του κλάδου σε λίγα ισχυρά -και κατά κανόνα- θυγατρικά σχήματα ξένων ομίλων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την δυνατότητα ενός ασφαλισμένου να εντοπίσει με ακρίβεια την πλέον συμφέρουσα για τον ίδιο υπηρεσία.

Πολύ δε περισσότερο σε μία αγορά όπως η εγχώρια, που οι οικονομικές δυνατότητες ενός εργαζόμενου περιορίζονται αισθητά λόγω του υψηλού «πληθωρισμού καθημερινότητας» και της δραστικής μείωσης της αγοραστικής του ικανότητάς. Για αυτό η μεγιστοποίηση του οφέλους μίας ασφαλιστικής παροχής είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να έχει διάρκεια και αποτέλεσμα.

Παράλληλα θα πρέπει να μπορεί να καλύπτει επιπλέον ανάγκες όπως διαμορφώθηκαν, για παράδειγμα, λόγω Covid-19, τηλεργασίας, νομάδων και άλλων μορφών απασχόλησης που το πιθανότερο θα αποτελέσουν το status της «επόμενης ημέρας».

Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται η παράμετρος του ασφαλιστικού μεσίτη- του broker- πέραν του ασφαλιστή με την ιδιότητα που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Ενός συμβούλου, ανεξάρτητου από κάθε ασφαλιστική εταιρία που θα λειτουργήσει θεσμικά και πρακτικά προς όφελος του πελάτη. Βασικός ρόλος του να «πλοηγήσει» τον ασφαλισμένο στην τεράστια γκάμα των επιμέρους προϊόντων που προσφέρονται όχι μόνο από αμιγώς ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και άλλους φορείς, από online εταιρείες, εμπορικά καταστήματα, aggregators έως τράπεζες!

Υπηρεσίες στην διαχείριση ομαδικών συμβολαίων εταιριών αλλά και σε προσωπικά συμβόλαια υπαλλήλων προσφέρει η International-Brokers.com μέσω τόσο της εξειδίκευσής της σε συμβόλαια υγείας, όσο και με την πρόσβαση της σε μοναδικές παροχές απευθείας από το εξωτερικό, με εργαλεία διαχείρισης που κάνουν την καθημερινότητα τόσο του HR όσο και του εργαζόμενου εύκολη.

Για την International-Brokers.com η ανθρωποκεντρική αντίληψη είναι το κύριο μέλημα, όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μάμαλης, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και σε επίπεδο εξυπηρέτησης/επίλυσης προβλημάτων.

Αμοιβαία εμπιστοσύνη

Προτεραιότητα ο πελάτης να είναι ευχαριστημένος και να παραμείνει στην εταιρεία, κάτι που προϋποθέτει χτίσιμο σχέσης και αμοιβαία εμπιστοσύνη καθώς επίσης και αντιπροσώπευση του πελάτη απέναντι στην ασφαλιστική και όχι της ασφαλιστικής απέναντι στον πελάτη.

Για την International-Brokers.com πελάτης δεν είναι μόνο η εταιρία που θα αγοράσει το ομαδικό συμβόλαιο, αλλά και ο κάθε ένας εργαζόμενος της ξεχωριστά.

Με λύσεις τόσο Premium (προϊόντα του εξωτερικού με κάλυψη τοκετού, προυπαρχουσών, φαρμάκων, συγγενών παθήσεων κ.α.), όσο και πιο απλά προϊόντα ασφάλισης δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει μεταξύ προϊόντων και λύσεων που ποτέ δεν του είχαν προταθεί και να αντιπροσωπευθεί απέναντι στους «απρόσωπους» ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Η μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της International-Brokers.com που έχουν με την αγορά του εξωτερικού δίνει την δυνατότητα να εξυπηρετούν πελάτες κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο, άμεσα και αποτελεσματικά.

Εκτός από τα προφανή, που είναι η ασφάλιση της υγείας, του αυτοκινήτου και της κατοικίας, μπορεί να ασφαλιστεί πραγματικά το οτιδήποτε ενδεικτικά αναφέρονται η ασφάλιση φωτοβολταϊκών, μεταφορών , χρηματικών απωλειών καθώς και μια ευρεία γκάμα ασφαλίσεων γενικής και επαγγελματικής αστικής ευθύνης σε όλο τον κόσμο.

Εξειδίκευση στον Κλάδο Υγείας

Η μεγάλη εξειδίκευση της στον Κλάδο Υγείας (και στα ομαδικά συμβόλαια), έχει κάνει πολυεθνικές εταιρίες να έχουν εμπιστευτεί στην International-Brokers.com τόσο την ασφάλιση των στελεχών τους όσο και των υπαλλήλων τους.

Ισχυρό χαρτί για την εταιρεία-συνάμα επ' ωφελεία του ασφαλιζόμενου η απευθείας συνεργασία με όλες τις μεγάλες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ είναι ένα από τα ελάχιστα μεσιτικά γραφεία στην αγορά που έχει απευθείας τόσες συμβάσεις με εταιρείες του εξωτερικού.

Νευραλγικό σημείο για έναν ασφαλισμένο είναι αυτό που αφορά στην αποζημίωση. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Παρ όλο που τελικά η ταχύτητα της αποζημίωσης έγκειται στην ίδια την ασφαλιστική εταιρία, η International-Brokers.com φροντίζει να παρακολουθεί το κάθε αίτημα του πελάτη, να επεμβαίνει στις διαδικασίες των ασφαλιστικών εταιριών έτσι ώστε να μην υπάρχουν (ει δυνατόν καθόλου) καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις. Πολύ σημαντικό εάν αναλογιστεί κάποιος- από ίδια εμπειρία τι συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κριτικές της εταιρίας στο Google έχουν 5 αστέρια ικανοποίησης, σε επίλυση δύσκολων θεμάτων.

Αξιοπιστία ΑΑΑ

H άμεση σχέση με τον ασφαλισμένο, η προσωπική επαφή είναι «κλειδιά» που καθιστούν την εταιρεία ως ένα από τα πλέον δυνατά broker ονόματα στην αγορά. Με rating αξιοπιστίας ΑΑΑ, υψηλότατης πιστοληπτικής δυνατότητας και μάλιστα σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Για αυτό και με το μότο «Because everything begins with you» η International-Brokers.com έχει καθιερωθεί στον κλάδο εδώ και αρκετά χρόνια, είτε αφορά έναν μοναδικό πελάτη είτε μία μεγάλη επιχείρηση που μάλιστα χρειάζεται να έχει άμεση και ουσιαστική πρόσβαση στην διεθνή αγορά.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v