Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων στους αναλυτές

Σήμερα, στο Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε. (πρώην Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης) επί της οδού Κατούνη 16-18, έγινε η παρουσίαση της ΕΥΑΘ Α.Ε. στους οικονομικούς αναλυτές.

Παρουσιάστηκαν τα σημαντικά επενδυτικά έργα της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οικονομικά μεγέθη και συγκριτικές αναλύσεις αυτών, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη, και τον Διευθυντή Οικονομικών της ΕΥΑΘ, Δημήτρη Αλεξανδρή. Τα οικονομικά στελέχη της ΕΥΑΘ επισήμαναν ότι η εταιρεία παραμένει υγιής, με υψηλή κερδοφορία, ισχυρή ταμειακή βάση, και τόνισαν ότι η πρόσληψη νέου προσωπικού μετά από 14 χρόνια δίνει πλέον σημαντική ώθηση και στην υλοποίηση του πενταετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.

Στα σημαντικά γεγονότα της χρήσης, επισημάνθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του δικτύου των όμβριων υδάτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (προϋπολογισμός 4 εκατ. με διάρκεια σύμβασης 2 έτη από την υπογραφή της), η προώθηση της κατασκευής της επέκτασης στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης), όπως και η δημοπράτηση σειράς αποχετευτικών έργων σε αντλιοστάσια και αγωγούς (βρίσκονται στο στάδιο της επιλογής αναδόχου).

Όπως τονίστηκε, αυτήν τη στιγμή συνολικά είναι σε εξέλιξη έργα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ (μαζί με το νέο πληροφοριακό σύστημα για την εξυπηρέτηση των πελατών και την επέκταση του SCADA στο δίκτυο ύδρευσης) , από τα οποία τα 25 εκατ. προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος για τη χρήση του 2018 παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός σημειώνοντας οριακή μείωση 0,51%: ανήλθε στα 73 εκατ. ευρώ έναντι 73,4 εκατ. στην προηγούμενη χρήση. Το κόστος πωλήσεων ανήλθε στο ποσό των 42,7 εκατ. ευρώ έναντι 43,25 (μείωση 1,19%).

Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 20,95 εκατ. έναντι 24,9 εκατ. ευρώ (μείωση 15,96%) και τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 14 εκατ. ευρώ από 16,45 εκατ. (μείωση 14,88%). Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 30,3 εκατ. έναντι 30,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 1,19%), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 25,5 εκατ. ευρώ έναντι 29,5 εκατ. (μείωση 12,48%). Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, τέλος, παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ανερχόμενα σε 71,6 εκατ. ευρώ έναντι 65,2 εκατ. (αύξηση 9,85%). Η ολοκλήρωση της πρόσληψης 150 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ το 2018 κι η υιοθέτηση νέου διεθνούς λογιστικού προτύπου για τον προσδιορισμό της απομείωσης των εμπορικών απαιτήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών στη χρήση του 2018.

Τέλος, η ΕΥΑΘ πρότεινε μέρισμα € 0,126 ανά μετοχή, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης. Ενημερώνεται το επενδυτικό κοινό ότι η παρουσίαση της Εταιρείας βρίσκεται αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο της ΕΥΑΘ Α.Ε. (www.eyath.gr) στην ενότητα «Ενημέρωση επενδυτών»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v