Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ανακοινώσεις σχετικά με την ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε. με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, η οποία έλαβε χώρα σήμερα 21/07/2020, αφού ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθησαν σε αυτήν, επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε την διανομή μερίσματος από τα φορολογηθέντα και μη διανεμημένα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και συγκεκριμένα 0,03 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό) που αντιστοιχεί σε απόδοση 6% με το κλείσιμο της 21 Ιουλίου.

Οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο δεδομένων των συνθηκών της αγοράς σημειώνοντας από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα πτώση της τάξης του 5,6% καθώς, παρά το κλείσιμο των καταστημάτων την περίοδο του lockdown, η εταιρεία διατήρησε σημαντικό μέρος των πωλήσεων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 είναι η εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει (αποτίμησης περίπου 45 εκ ευρώ βάση έκθεσης ορκωτών εκτιμητών) για τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος.

Ο βασικός στρατηγικός στόχος για τον εμπορικό τομέα της εταιρείας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 1ο σε πωλήσεις κατάστημα της εταιρείας. Πολύ σύντομα, τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στη Ρουμανία. Όσον αφορά τα φυσικά καταστήματα η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα περιφερειακά μεγάλα καταστήματα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αναμένεται να ενισχυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πώληση διευρυμένης συλλογής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v