Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LOGISMOS: Τροποποίηση καταστατικού

H Logismos α.ε., Εταιρεία Συστημάτων Πληροφορικής με έδρα την Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει ότι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε 30/06/2021, ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 12,13 & 21 του Καταστατικού ως ακολούθως:

Άρθρο 12 – Εκλογή και Θητεία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

1) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας για πενταετή θητεία, η οποία παρατείνεται μέχρι την πρώτη μετά τη λήξη της τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θητεία δεν μπορεί πάντως να υπερβεί συνολικά την εξαετία και σύμφωνα με τα άρθρα 78-80 του ν. 4548/2018, ως ισχύει Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να εκλεγούν και μη μέτοχοι.

2) Εάν λόγω θανάτου, παραιτήσεως ή άλλου λόγου κενωθεί θέση Συμβούλου οι Σύμβουλοι που απομένουν, εφ’ όσον είναι τουλάχιστον τρεις (3), εκλέγουν προσωρινώς αντικαταστάτη για το υπόλοιπο της θητείας του αντικαθισταμένου Συμβούλου. Η απόφαση της εκλογής υποβάλλεται στην δημοσιότητα και ανακοινώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τους εκλεγέντες, ακόμη και εάν δεν έχει εγγραφεί σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Οι πράξεις των εκλεγέντων κατ’ αυτόν τον τρόπο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θεωρούνται πάντως έγκυροι έστω και αν ο διορισμός τους δεν εγκριθεί από την παραπάνω Γενική Συνέλευση.

3) Σύμφωνα πάντως με το άρθρο 82 παρ. 2 του ν. 4548/2018 εάν για οιονδήποτε λόγο κενωθεί θέση Συμβούλου, τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να συνεχίσουν την διαχείριση και την εκπροσώπηση της Εταιρείας και χωρίς την αντικατάσταση των ελλειπόντων μελών σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, με την προϋπόθεση, ότι ο αριθμός αυτών υπερβαίνει το ήμισυ των μελών, όπως είχαν πριν από την επέλευση των ανωτέρω γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη αυτά δεν επιτρέπεται να είναι λιγότερα των τριών.

4) Σε κάθε περίπτωση, τα απομένοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους, μπορούν να προβούν σε σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως με αποκλειστικό σκοπό την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

5) Η άνευ δικαιολογημένης αιτίας συνεχής αποχή Συμβούλου από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, για χρόνο που υπερβαίνει το πεντάμηνο λογίζεται παραίτηση για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και γίνεται δέουσα μνεία στα Πρακτικά.

6) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δύνανται να επανεκλεγούν και ανακαλούνται ελεύθερα.

7) Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποτεδήποτε εκλογή του και καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του, οφείλει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης, όπως αυτές προβλέπονται από το Ν. 4607/2020, καθώς κα την εκάστοτε ισχύουσα Πολιτική Καταλληλότητας που, σύμφωνα με τον ως άνω Νόμο, συντάσσει το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνει η Γενική Συνέλευση.

Άρθρο 13 – Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα

1) Το Διοικητικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την εκλογή του από την Γενική Συνέλευση, συνέρχεται και συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει κατά την πρώτη μετά την εκλογή του συνεδρίαση και με ονομαστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο αυτού.

2) Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, προΐσταται των συνεδριάσεων, διευθύνει τις εργασίες αυτού και ενημερώνει το Συμβούλιο για τη λειτουργία της Εταιρείας. Τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος, αυτόν δε ένας εκ των Συμβούλων ο οποίος ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

3) Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να εκλέγει ένα ή δύο από τα μέλη του ως Διευθύνοντες Συμβούλους, να αναθέτει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Πρόεδρο αυτού και να εκλέγει από τα μέλη τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Εντεταλμένο Σύμβουλο.

4) Οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Εντεταλμένου Συμβούλου, καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

5) Η υποχρέωση εναρμόνησης της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τις διατάξεις του Ν. 4607/2020 και της εκάστοτε ισχύουσας Πολιτικής Καταλληλότητας, όπως προβλέπεται στην παρ. 7 του προηγούμενου άρθρου, εφαρμόζεται και κατά την οποτεδήποτε συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Άρθρο 21 –Δικαιούμενοι Συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση

1) Στην Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 124 του ν.4548/2018.

2) Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης μπορεί να προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μετόχου από απόσταση με οπτικοακουστικά ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία του μετόχου στον τόπο διεξαγωγής της. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διεξαχθεί η γενική συνέλευση, εάν συναινούν όλοι οι μέτοχοι.

Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να εξασφαλίζεται η τήρηση των διατάξεων του άρθρου 125 Ν. 4548/2018. 3) Η Εταιρεία διασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων των μετόχων που βρίσκονται στην ίδια θέση. 4) Όταν μέτοχος χορηγεί σε τράπεζα εξουσιοδότηση για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου στις γενικές συνελεύσεις της Εταιρείας εφαρμόζονται κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης και ανάκλησης της εν λόγω εξουσιοδότησης, οι διατάξεις των παρ. 6 του άρθρου 124, παρ. 3&5 του άρθρου 128 του ν.4548/2018.. 5) Εάν κάποιος μέτοχος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την οικεία ημερομηνία καταγραφής και δεν συμμορφώθηκε προς τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη γενική συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v