Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ Α.Ε.Β.Ε.: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Α./ΤΗΣ Ε.Κ.

ELTON Group – Ανακοίνωση σχετική με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμ.πρωτ.478/24.02.2022

 

Όλοι μας στον Όμιλο ELTON παρακολουθούμε στενά τα  εξελισσόμενα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, βρισκόμενοι σε διαρκή επαφή με τους συναδέλφους μας στην θυγατρική μας εταιρεία Elton Corporation LLC με έδρα το Κίεβο.

 

Με άξονα την απόλυτη ασφάλεια των ανθρώπων της εταιρείας μας και των οικογενειών τους, έχουμε εκδώσει σχετικές οδηγίες ώστε να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη, ενώ προχωρήσαμε στην αναστολή της λειτουργίας της θυγατρικής μας μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια και να επανέλθουν οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής στην κανονικότητα.

 

Θέλουμε να ενημερώσουμε επιπλέον το επενδυτικό αλλά και το ευρύτερο κοινό, ότι η προσωρινή αυτή αναστολή της θυγατρικής του Ομίλου μας στην Ουκρανία, δεν αναμένουμε να επηρεάσει σημαντικά τον Όμιλο.

Η συμμετοχή της Ουκρανικής θυγατρικής στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου δεν εμπίπτει στα επίπεδα σημαντικότητας και ως εκ τούτου δεν επιφέρει ουσιώδη επίδραση σε αυτά, τόσο ως προς την οικονομική θέση (1,60% του Ομίλου), τον κύκλο εργασιών (2% του Ομίλου) όσο και στα αποτελέσματα (0,87% του Ομίλου). Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι δεν υπάρχει σοβαρή έκθεση της θυγατρικής στην τοπική αγορά ενώ ο Όμιλος ως πάγια τακτική λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα εξασφάλισης και προστασίας της οικονομικής θέσης του.

 

Οι ευχές και οι προσευχές μας είναι κοντά στους συνεργάτες και πελάτες μας στην Ουκρανία, ελπίζοντας ο εφιάλτης αυτός να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και παραμένοντας έτοιμοι να παράσχουμε  την οιαδήποτε αναγκαία στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v