Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.: Απάντηση σε επιστολή Ε.Κ.

Σε απάντηση της από 31/03/2008 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 1992, η Εταιρία Μ. Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ ΑΕΒΕ σημειώνει τα ακόλουθα:

Το γεγονός της μείωσης της κερδοφορίας της Εταιρία και του Ομίλου στη χρήση 2007 ήταν ήδη γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις.

Λόγω του γεγονότος αυτού η Διοίκηση της Εταιρίας, με δική της πρωτοβουλία, ήρθε έγκαιρα σε συνεννόηση με τις χρηματοδότριες τράπεζες και τους ομολογιούχους δανειστές της, στους οποίους εξήγησε τους λόγους που συντέλεσαν στη μείωση αυτή και τους παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του Ομίλου.

Ως αποτέλεσα των ενεργειών αυτών επετεύχθη η παραίτηση των χρηματοδοτών από τους όρους των δανειακών συμβάσεων που συνδέονται με την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2008.

Στο διάστημα αυτό στόχος όλων των εμπλεκομένων μερών είναι να προσαρμοστούν οι όροι των δανειακών συμβάσεων έτσι ώστε να συμβαδίζουν με το πιο πάνω πρόγραμμα δράσης.

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις η Διοίκηση της Εταιρίας είναι βέβαιη ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Με βάση τα παραπάνω παρατηρούμε τα εξής:

α. Δεν έγινε καμία απολύτως επαναταξινόμιση των δανείων από μακροπρόθεσμα σε βραχυπρόθεσμα από καμία από τις δανειοδότριες τράπεζες ή τους ομολογιούχους δανειστές της Εταιρίας. Η σημείωση 19 των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της 31ης Δεκεμβρίου 2007 έγινε σύμφωνα με τις επιταγές της παραγράφου 65 του ΔΛΠ 1.

β. Οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τις πιο πάνω παραιτήσεις πληρούνται ήδη και είναι οι ακόλουθες:
i) Ελάχιστο όριο κερδοφορίας (EBITDA) του α? τριμήνου 2008
ii) Υποβολή τριμηνιαίας πρόβλεψης χρηματοροών
iii) Αποδοχή της παραίτησης από όλες τις δανειοδότριες τράπεζες μακροπρόθεσμων δανείων και τους ομολογιούχους δανειστές
iv) Μη προπληρωμή εκ μέρους της Εταιρίας δανειακών της υποχρεώσεων

γ. Όπως προαναφέρθηκε, από τις μέχρι τώρα συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις δανειοδότριες τράπεζες και τους ομολογιούχους δανειστές, η Διοίκηση της Εταιρίας είναι βέβαιη για την επιτυχή έκβαση αυτών. Στην απίθανη περίπτωση που δεν γίνει τούτο εφικτό, η Εταιρία έχει επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια που ενδέχεται να έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόσκαιρη επιβάρυνση του χρηματοοικονομικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v