Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CRETA FARMS: Αναβολή ΓΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις αναβολής για την συζήτηση και λήψη απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσια διάταξης. Ειδικότερα: α). οι μέτοχοι κ.κ Κωνσταντίνος Δομαζάκης του Στυλιανού και ο Ιωάννης Μπράμος του Αθανασίου υπέβαλαν από κοινού νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ β) ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις του Στυλιανού υπέβαλε νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 26 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Κατά τη κρίση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, επί πολλαπλών αιτημάτων αναβολής κατ’ άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18, η Γενική Συνέλευση θα αναβληθεί για τον απώτερο αιτούμενο εκ μίας ή περισσοτέρων εκ των ως άνω αιτήσεων χρόνο αναβολής, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος αναβολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ημέρες από την αρχική συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

Και τούτο διότι η ως άνω διάταξη, κατά την αληθή και σαφή της έννοια, παρέχει σε έκαστο εκ των μετόχων που συγκεντρώνει τις οριζόμενες από την διάταξη προϋποθέσεις (τουλάχιστον 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει και επιτύχει αναβολή εξαντλώντας, εφόσον το επιθυμεί, μέχρι και το ανώτατο προαναφερόμενο εικοσαήμερο χρονικό όριο αναβολής της Γενικής Συνέλευσης. Το εν λόγω δε δικαίωμα δεν επιτρέπεται να περιοριστεί και θιγεί από τυχόν υποβαλλόμενα από άλλους μετόχους συναφή αιτήματα αναβολής, όπου ζητείται συντομότερος χρόνος αναβολής.

Τα ανωτέρω υποστηρίζονται και από την νομική θεωρία. Κατόπιν τούτου, και σύμφωνα με το άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18 ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε την αναβολής της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων (αρχικών και πρόσθετων) της ημερήσιας διάταξης που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη για την απώτερη αιτούμενη, κατά τα προαναφερόμενα ημερομηνία αναβολής και συγκεκριμένα για τις 26 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης Επειδή η μετ΄αναβολή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26η Ιουνίου 2019, αποτελεί συνέχιση της προηγούμενης, δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων.

Στη μετ΄αναβολή Έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορούν να μετέχουν και νέοι μέτοχοι, (έχοντες την ιδιότητα του μετόχου κατά την έναρξη της 02/06/2019, ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή της 5ης εργάσιμης ημέρας πριν την ημερομηνία συνεδρίασης τους Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 07/06/2019), τηρουμένων των σχετικών διατυπώσεων συμμετοχής και σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 124 του Ν.4548/18

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που οφείλει να αναρτά η Εταιρεία σύμφωνα με τον νόμο, συμπεριλαμβανομένου του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και των σχεδίων αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.cretafarm.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v