Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Σχέδιο αποφάσεων για ΓΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 123 παρ. 4 και το αρ. 141 παρ. 3 του Ν. 4548/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θέτει στη διάθεση των μετόχων τα κάτωθι σχέδια αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 27.11.2019, αυτολεξεί όπως τα έλαβε στις 20.11.2019 από τη μέτοχο της εταιρείας με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς» σε συνέχεια της από 31.10.2019 αίτησης της μετόχου:

Θέμα 1ο Έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ [€ 70.000.000] χωρίς εξασφαλίσεις, μετατρέψιμου σε νέες ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και κάλυψη με ιδιωτική τοποθέτηση.

Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να οριστικοποιήσει τους ειδικότερους όρους του ομολογιακού δανείου σύμφωνα με το νόμο και να προβεί στη σύναψή του. ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Στα πλαίσια της από 20.6.2018 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ των μετόχων τραπεζών Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική και του αγοραστή Andromeda Seafood S.L., ο νέος μέτοχος έχει αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει στην Εταιρεία το ποσό των 20.000.000 ευρώ για μείωση δανεισμού καθώς και το ποσό μέχρι 50.000.000 ευρώ από κοινού και στην εταιρεία «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιουχικές και λοιπές δαπάνες. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται στη Γενική Συνέλευση των μετόχων η έκδοση νέου ομολογιακού δανείου ύψους 60.000.000 ευρώ μετατρέψιμου σε νέες μετοχές της Εταιρείας, χωρίς εξασφαλίσεις και μη διαπραγματεύσιμου σε οργανωμένη αγορά (το νέο ΜΟΔ).

Το νέο ΜΟΔ θα εκδοθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων δεδομένου ότι θα καλυφθεί πλήρως από το νέο μέτοχο Andromeda Seafood S.L. (το νέο ΜΟΔ) αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών από τις πωλήτριες τράπεζες προς την ως άνω εταιρεία. [ορισμένοι από τους όρους που κρίνονται πλέον βασικοί ακολουθούν και εκκρεμεί η οριστικοποίησή τους]

*Ολόκληρο το Σχέδιο των αποφάσεων της ΓΣ της Σελόντα, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v