Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Αλλαγή σύνθεσης διοικητικού συμβουλίου

Η Εταιρεία ΕΛΒΕ ΑΕ γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό , σύμφωνα με τις παραγράφους 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου όπως ισχύει σήμερα, ότι το εκλεγέν από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων αυτής, η οποία έλαβε χώρα την 28η Σεπτεμβρίου 2020, Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με πενταετή θητεία αρχής γενομένης από 28-09-2020, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα με τη συνεδρίαση του 14η Ιουλίου 2021 κατόπιν της απόφασης της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων αυτής , η οποία έλαβε χώρα την 14η Ιουλίου 2021 και αποφάσισε την αντικατάσταση του κ.  Άγγελου Τσατσούλη από τον κ. Τριαντάφυλλο Τσαμαντάνη ως ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. με τη συνεδρίαση του την 8η Δεκεμβρίου 2021 ανασυγκρότειται εκ νέου σε σώμα λόγω αλλαγής Δελτίων Ταυτότητας μελών του 

ως ακολούθως:

 

1.  Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος του Πασχάλη,  Πρόεδρος   εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

2. Πασχάλης Κιτσικόπουλος του Τηλέμαχου, Διευθύνων Σύμβουλος εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

3. Κορνηλία Κιτσικοπούλου του Τηλέμαχου,  Αντιπρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

4.  Ronald Barkshire του Henry,  μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

5. Τριαντάφυλλος Τσαμαντάνης του Δημητρίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

6. Αθανασία Παπαγάκη του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

7. Ελένη Σαμαρά του Εμμανουήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

 

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε και διακρίβωσε ότι: 1. Πληρούνται οι απαιτήσεις των άρθρων 3 και 5 του ν. 4706/2020, περί επαρκούς εκπροσώπησης ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο επιβαλλόμενος εκ του νόμου αριθμός των προτεινομένων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών αυτού, 2. τα εκλεγέντα προς εκλογή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαθέτουν τη θεωρητική κατάρτιση, τα κατάλληλα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, τις δεξιότητες και ικανότητες, τα εχέγγυα ήθους, φήμης και ακεραιότητας, την ανεξαρτησία κρίσης, επαρκή χρόνο και την εμπειρία για την εκτέλεση των καθηκόντων που πρόκειται να τους ανατεθούν, 3. δεν συντρέχει οποιοδήποτε κώλυμα ή ασυμβίβαστο στο πρόσωπο των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4706/2020, του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και της Πολιτικής Καταλληλότητας, η οποία εγκρίθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας της 14ης Ιουλίου 2021, και 4. τα εκλεγέντα ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια ανεξαρτησίας που προβλέπονται στις διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 3016/2002 και άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020) ήτοι: (α) δεν κατέχουν μετοχές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και (β) δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης με την Εταιρεία ή συνδεδεμένα με αυτή πρόσωπα, όπως οι εν λόγω προϋποθέσεις ανεξαρτησίας περιγράφονται ειδικότερα αφενός μεν στο άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 3016/2002 ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 17.07.2021, αφετέρου δε στο άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020,

 

Το παρόν θα διοικήσει την εταιρεία μέχρι την λήξη της θητείας του, όπως αυτή ορίστηκε με την από 28 Σεπτεμβρίου 2020 απόφαση του Δ.Σ. ήτοι την 27 Σεπτεμβρίου 2025.

 

 

Οι εξουσίες εκπροσωπήσεως που δόθηκαν με την απόφαση του Δ.Σ. η οποία ελήφθη στην από 28 Σεπτεμβρίου 2020 συνεδρίαση, εξακολουθούν να ισχύουν, ήτοι την εταιρεία εκπροσωπούν από κοινού ή ο καθένας χωριστά ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος κ. Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πασχάλης Κιτσικόπουλος.

 

 

Επίσης αποφασίζεται ομόφωνα ότι σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου ορίζεται ως αναπληρωτής του ως προς τα εκτελεστικά του καθήκοντα ο κ. Πασχάλης Κιτσικόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας.

 



Απόσπασμα Πρακτικού Δικοικητικού Συμβουλίου 8-12-2021 ανασυγκρότηση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v