Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Μ.Κ.Ν. Α. Α.Ε.: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ 583 07.08.2023- ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΣΩΜΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 583
Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας που εδρεύει στον Άλιμο Αττικής με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.» και αριθμό ΓΕΜΗ 123800107000.
_________________________________
Στον Άλιμο, σήμερα 7 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30, στα γραφεία της εταιρείας επί της Λεωφ. Αλίμου 7 συνήλθαν, μετά από πρόσκληση του κ. Σπυρίδωνα Κυριακούλη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας σε συνεδρίαση με θέματα:
1) Συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα
2) Εκπροσώπηση της εταιρείας - Έκδοση αντιγράφων πρακτικών του Δ.Σ.
3) Συγκρότηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων σε σώμα
Παρέστησαν οι κ.κ. 1) Σπυρίδων Κυριακούλης του Σταύρου, 2) Θεοφάνης Κυριακούλης του Σταύρου, 3) Νικήτας Σωτηρόπουλος του Κων/νου, 4) Χαρίκλεια Θεοδώρου του Δημητρίου, 5) Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ και 6) Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου, εκλεγέντες όλοι ως μέλη του Δ.Σ. από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 07.08.2023. Κατόπιν τούτου υπάρχει απαρτία και το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει προεδρεύοντα της συνεδρίασης τον κ. Σπυρίδωνα Κυριακούλη.
Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση επί των ανωτέρω θεμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και ψηφίζει ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Επί του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, κατόπιν της εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 07.08.2023, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα, σύμφωνα με τα άρθρα 5επ. του Ν. 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης, όπως ισχύει, ότι από τους ανωτέρω εκλεγέντες οι κ.κ. Θεοφάνης Κυριακούλης και Σπυρίδων Κυριακούλης θα είναι εκτελεστικά μέλη, η κα Χαρίκλεια Θεοδώρου και ο κ. Νικήτας Σωτηρόπουλος θα είναι μη εκτελεστικά μέλη και οι κ.κ. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ και Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου, που εξελέγησαν ως ανεξάρτητα μέλη από την προηγηθείσα Τακτική Γενική Συνέλευση της 07.08.2023, θα είναι επίσης μη εκτελεστικά μέλη.
Στη συνέχεια, το Δ.Σ εκλέγει μετά από ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το άρθρο 12 §7 του καταστατικού και το άρθρο 89 §1 του Ν. 4548/2018, ως Πρόεδρο
του Δ.Σ. το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Σπυρίδωνα Κυριακούλη του Σταύρου, ως Αναπληρωτή του Προέδρου/Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. το μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Νικήτα Σωτηρόπουλο του Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το αρ. 8§2 του Ν. 4706/2020 και ως Διευθύνοντα Σύμβουλο το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Θεοφάνη Κυριακούλη του Σταύρου. Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι εκτελεστικό μέλος και ο Αντιπρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεοφάνης Κυριακούλης του Σταύρου ορίζεται ως Αναπληρωτής του Προέδρου του Δ.Σ. ως προς τα εκτελεστικά του καθήκοντα. Η κ. Χαρίκλεια Θεοδώρου του Δημητρίου θα είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ενώ οι κ.κ. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ και Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου θα είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. διαπίστωσε ότι στη σύνθεσή του υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση ανά φύλο σε ποσοστό άνω του 25% του συνόλου των μελών του Δ.Σ. και αποτελείται από 6 μέλη, εκ των οποίων τα 2 είναι εκτελεστικά και τα 4 είναι μη εκτελεστικά, ενώ δύο μέλη έχουν οριστεί ως ανεξάρτητα από την Γ.Σ. της 07.08.2023.
Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται σε σώμα ως ακολούθως:
1. Σπυρίδων Κυριακούλης του Σταύρου και της Αρετής, επιχειρηματίας, γεννηθείς ……….., κάτοικος …………, α.δ.τ.………….., ΑΦΜ ……………, ΔΟΥ ………., εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος του Δ.Σ.,
2. Νικήτας Σωτηρόπουλος του Κων/νου και της Αικατερίνης, σύμβουλος επιχειρήσεων, γεννηθείς το ……….., κάτοικος ………….., α.δ.τ. …………, ΑΦΜ ……, ΔΟΥ …………, μη εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.,
3. Θεοφάνης Κυριακούλης του Σταύρου και της Αρετής, επιχειρηματίας, γεννηθείς το …………., κάτοικος ………………., α.δ.τ. ………., ΑΦΜ …….., ΔΟΥ ……, εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος & αναπληρωτής του Προέδρου του Δ.Σ. ως προς τα εκτελεστικά του καθήκοντα,
4. Χαρίκλεια Θεοδώρου του Δημητρίου και της Άννας, λογίστρια, γεννηθείσα το …………, κάτοικος ………….., α.δ.τ. ……….., ΑΦΜ ……….., ΔΟΥ ……….., μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.,
5. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ και της Ελένης, λογίστρια, γεννηθείσα το ………….., κάτοικος ………………., α.δ.τ. …….., ΑΦΜ …….., ΔΟΥ ………., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και
6. Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου και της Αναστασίας, συνταξιούχος, γεννηθείς το …………, κάτοικος …………, α.δ.τ. …………., ΑΦΜ …………, ΔΟΥ ……….., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
Η θητεία των άνω εκλεγέντων μελών του Δ.Σ. ορίστηκε τετραετής σύμφωνα με το άρθρο 11 §3 του καταστατικού, αρχίζει την ημέρα της εκλογής τους από την Γ.Σ. της 07.08.2023, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2027 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
2) Επί του δεύτερου θέματος της ημερήσιας διάταξης, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει ως νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 14 §4 του καταστατικού, τους κ.κ. Σπυρίδωνα Στ. Κυριακούλη, Πρόεδρο του Δ.Σ. και Θεοφάνη Στ. Κυριακούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο & Αναπληρωτή του Προέδρου του Δ.Σ. ως προς τα εκτελεστικά του καθήκοντα, στους οποίους αναθέτει και μεταβιβάζει την ενάσκηση όλων των κατά το άρθρο 14 του καταστατικού αρμοδιοτήτων και εξουσιών του και προς τους οποίους παρέχει το δικαίωμα υπογραφής ως προς την εκπροσώπηση και δέσμευση της εταιρείας για όλα τα θέματα που ανάγονται στις αρμοδιότητες και εξουσίες του Δ.Σ., σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη του άρθρου 14 του καταστατικού.
Ρητά καθορίζεται ότι οι παραπάνω ορισθέντες εκπρόσωποι της εταιρείας δικαιοπρακτούν και δεσμεύουν την εταιρεία ενεργούντες είτε από κοινού είτε ο καθένας από αυτούς μόνος και χωρίς την σύμπραξη του άλλου, δηλαδή η εταιρεία δεσμεύεται και εκπροσωπείται είτε με διπλή (κοινή) υπογραφή των δύο ως άνω εκπροσώπων της είτε με μία και μόνη υπογραφή οιουδήποτε εξ' αυτών.
Σε περίπτωση απουσίας τους οι κ.κ. Σπυρίδων Στ. Κυριακούλης και Θεοφάνης Στ. Κυριακούλης έχουν επίσης την εξουσία και το ειδικό δικαίωμα να μεταβιβάζουν περαιτέρω την ενάσκηση ορισμένων εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων και εξουσιών τους σε άλλα φυσικά πρόσωπα με ειδικές έγγραφες εξουσιοδοτήσεις.
Τέλος, το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα ότι δικαίωμα έκδοσης αντιγράφων πρακτικών του Δ.Σ. από το βιβλίο όπου αυτά τηρούνται, έχουν ο Πρόεδρος του
Δ.Σ. Σπυρίδων Κυριακούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Θεοφάνης Κυριακούλης, καθένας από αυτούς ενεργώντας χωριστά.
3) Επί του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Σπυρίδων Κυριακούλης ενημέρωσε το Δ.Σ ότι έληξε η θητεία της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, η οποία είχε οριστεί να είναι ίση με τη θητεία του ισχύοντος τότε Δ.Σ. της εταιρείας, σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 548/16.07.2021 Πρακτικό του Δ.Σ.
Για αυτό το λόγο, προτείνεται η εκλογή νέας Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, η οποία θα απαρτίζεται από τρία μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., εκ των οποίων τα δύο ανεξάρτητα μη εκτελεστικά και συγκεκριμένα την κα. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ως Πρόεδρο της Επιτροπής, την κα. Χαρίκλεια Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., και τον κ. Δημήτριο Γεραβέλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ως μέλη αυτής. Τα άνω μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ότι συμφωνούν με τον ορισμό τους.
Η θητεία της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων προτείνεται να είναι ίση με τη θητεία του Δ.Σ., ήτοι τετραετής μέχρι την 07.08.2027, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2027 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Κατόπιν της ανωτέρω πρότασης, το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα την εκλογή νέας Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, η οποία θα απαρτίζεται από τρία μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., εκ των οποίων τα δύο ανεξάρτητα μη εκτελεστικά και συγκεκριμένα την κα. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. ως Πρόεδρο της Επιτροπής, την κα. Χαρίκλεια Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., και τον κ. Δημήτριο Γεραβέλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ως μέλη αυτής. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων συγκροτείται σε σώμα ως ακολούθως:
1. Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ και της Ελένης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Πρόεδρος,
2. Χαρίκλεια Θεοδώρου του Δημητρίου και της Άννας, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Μέλος και
3. Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου και της Αναστασίας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Μέλος.
Η θητεία της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων θα είναι ίση με τη θητεία του Δ.Σ., ήτοι τετραετής μέχρι την 07.08.2027, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2027 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Μην υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν πρακτικό από όλα τα άνω παραστάντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τις ιδιότητες με τις οποίες παρέστησαν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ- ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ ΤΣΕΛΕΝΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΡΑΒΕΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v