Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Αποτελέσματα εξαμήνου

Αύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5.5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H σημαντική αυτή εξέλιξη συντελέστηκε χάριν στην αύξηση των εσόδων από τον τομέα κρουαζιέρας, των εσόδων από τον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων και των εσόδων του τομέα ακτοπλοΐας κατά 175,1%, 34,9% και 9,7% ή κατά € 1,2 εκατ., € 1,9 εκατ. και € 0,3 εκατ. περίπου αντίστοιχα.

Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση των εσόδων από την παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ κατά 5,7% ή € 1,8 εκατ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων στο Α΄ εξάμηνο του έτους 2021 ανήλθαν σε € 20,84 εκατ. έναντι € 20,85 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2020, και τα κέρδη μετά από φόρους σε € 15,1 εκατ. έναντι € 15,5 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου του 2021, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η συνεχής αύξηση του κύκλου των εργασιών του Οργανισμού παρά της δυσκολίες, με τις οποίες όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει πως ο ΟΛΠ είναι μια εταιρεία με ανθεκτικότητα και ισχυρές βάσεις που υπεύθυνα συνεχίζει να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη στρατηγική της για το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη πια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική Κυβέρνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του COVID-19 και τα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v