Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒΑΞ: Πούλησε δύο ακίνητα στο Μαρούσι

Η ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») γνωστοποιεί ότι την 29.05.2020 υπεγράφη συμφωνία πώλησης δύο αυτοτελών κτιρίων ιδιοκτησίας της στο Μαρούσι, επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 16 και 29 συνολικής έκτασης 25.597 τ.μ. στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και τα γραφεία διοίκησης της Εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος τριάντα τεσσάρων εκατομμυρίων Ευρώ (€34.000.000). Αγοράστρια των ως άνω ακινήτων είναι η Trastor AEΕΑΠ ενώ η Εταιρεία θα διατηρήσει τη χρήση των ακινήτων δυνάμει μακροχρόνιας μίσθωσης. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να βελτιώσει τη διάρθρωση του ισολογισμού της Εταιρείας ενώ δεν προβλέπεται να έχει ουσιώδη επίδραση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κος Χρήστος Ιωάννου, προέβη σχετικά στο ακόλουθο σχόλιο:

«Στα πλαίσια της στρατηγικής μας για αποεπένδυση από μη-βασικές λειτουργικές δραστηριότητες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δύο ακινήτων και την ταυτόχρονη σύναψη μακροχρόνιας συνεργασίας με την μίσθωση αυτών από την Trastor AEΕΑΠ , η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία.

Με την κίνηση αυτή, ενισχύουμε την ταμειακή μας ρευστότητα, μειώνουμε σημαντικά τον δανεισμό μας και επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και την ενέργεια.

Παράλληλα, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις, η δυναμική και το αποτύπωμα της Eταιρείας διευρύνονται καθώς, μεταξύ άλλων, προχωράμε στην παράδοση τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, ολοκληρώνουμε την κατασκευή των τμημάτων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από Καβάλα μέχρι Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι Καστοριά και εκκινούμε τα έργα του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v