ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1.1.2014 – 30.9.2014 της ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. (η "Εταιρία") καθώς και κατ΄ εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

Α) Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 9 Απριλίου 2010 συνεδρίασή του αποφάσισε την μεταφορά της Εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.5, κριτήριο (1) β) δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1.1.2009 έως 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.

Β) Όσον αφορά την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή της Εταιρίας στην κατηγορία της Επιτήρησης, η Διοίκηση του Ομίλου λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη ύφεση σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα και την κατανάλωση, ιδιαίτερα στον ήδη ευάλωτο κλάδο που δραστηριοποιείται η Εταιρία, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της στις αγορές του Περσικού Κόλπου. Εκεί, λόγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης που σημειώνεται, η ζήτηση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την εξειδίκευση της ΒΑΡΑΓΚΗΣ σε εξατομικευμένες ξυλουργικές κατασκευές είναι σημαντική. Τα έργα που έχουν υπογραφεί, καθώς και αυτά στα οποία ο Όμιλος έχει προεπιλεγεί, θεωρείται ότι θα αντισταθμίσουν – σε ορίζοντα διετίας - την αδυναμία της εγχώριας ζήτησης, επηρεάζοντας θετικά τις πωλήσεις και το EBITDA του Ομίλου και της Εταιρίας.

Με βάση τα παραπάνω συνεχίζεται η υλοποίηση της στρατηγικής τόσο για την προσέλκυση νέου επενδυτή, όσο και η ενδυνάμωση της παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου σε επίπεδο συνεργασιών και στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού. Η Εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση 2 έργων στο Κατάρ και στο Αμπού Ντάμπι αξίας ευρώ 570 χιλ, και ευρώ 230 χιλ, αντίστοιχα, έργα που προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2015. Επίσης, εντός του 2015 αναμένεται να υλοποιηθεί έργο ύψους ευρώ 4,6 εκ στο Αμπού Ντάμπι.

Παράλληλα εμπλουτίζεται σε ύφος και σε σχεδιασμό η σειρά επίπλων «Δια Χειρός», με ταυτόχρονη προσαρμογή των τιμών πώλησης ως απόρροια της επιτυχημένης συγκράτησης του κόστους παραγωγής και της εν γένει μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Τέλος, η Διοίκηση της Εταιρίας συμφώνησε με τους ομολογιούχους τροποποίηση των βασικών όρων του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου αναφορικά με τη διάρκεια και τις δόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v