SPIDER: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Σύμφωνα με τη διάταξη 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της SPIDER ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε. με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.

Η Εταιρεία και Όμιλος κατόρθωσαν στο α' εννιάμηνο της χρήσης 2014 μέσα από τον συνεχή περιορισμό των λειτουργικών τους δαπανών να βελτιώσουν αισθητά τα αρνητικά EBITDA, καθώς και τα αποτελέσματα προ και μετά φόρων τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2013. Παρ' όλα αυτά, η μη δυναμική ανάκαμψη του κύκλου εργασιών της Εταιρείας κατά κύριο λόγο, δεν επιτρέπει προς το παρόν την αναστροφή των αρνητικών αποτελεσμάτων τόσο για την Εταιρεία, όσο και για τον Όμιλο.

Η Εταιρεία έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες τόσο μέσω διαγωνισμών του Δημοσίου για συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων όσο και από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανικού εμπορίου (super markets κλπ), για την προμήθεια συστημάτων εξοπλισμού των νέων καταστημάτων που δημιουργούνται συνεχώς τόσο στον Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι παραγγελίες αυτές δε δύνανται να εκτελεστούν μαζικά εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Εταιρεία, γεγονός το οπoίο δεν της επιτρέπει να έχει συνεχή ροή προμήθειας α' υλών δημιουργώντας έτσι μεγάλα χρονικά διαστήματα παραγωγικής αδράνειας με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εκτέλεση τους και την μη επίτευξη της αύξησης του κύκλου εργασιών της .

Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία έχει καταθέσει σχέδιο για την περαιτέρω χρηματοδότησή της από τις πιστώτριες τράπεζες το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης, πραγματοποιώντας συγχρόνως και την ανακύκλωση του ποσού που είχε χορηγηθεί στην Εταιρεία μέσω του συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας των πιστωτριών τραπεζών (stand still agreement).

Η Εταιρεία αναμένει την οριστική επίτευξη της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών, την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών και κατ' επέκταση την επίτευξη θετικών λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Η Εταιρεία ευελπιστεί ότι μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών της, της τόνωσης της ρευστότητάς της, της ρύθμισης του τραπεζικού της δανεισμού με ανακεφαλαιοποίηση τόκων και περίοδο χάριτος, του αυστηρού και συνεχούς ελέγχου στα κόστη συνολικά, καθώς και της επιλογής προϊόντων με βελτιωμένο μικτό κέρδος, θα καταφέρει να επιτύχει την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v