Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου 01/01/2014 έως 30/09/2014 της εταιρείας ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ καθώς και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας είναι σημαντικό.

Η εταιρεία εγκαίρως είχε υποβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με βασικές παραμέτρους του προγράμματος την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων , την μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων σε μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα και η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών δεικτών που να μπορούν να τηρηθούν στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Μετά πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Εταιρεία συμφώνησε με τις δανείστριες Τράπεζες πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων για τον Όμιλο, το οποίο εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 11.09.2014, ενώ τα βασικά σημεία του αποφάσεων είναι τα ακόλουθα:

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων ποσού €50,4 εκ.

σύναψη ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι €105 εκ. με εμπράγματες εξασφαλίσεις στοιχείων του ενεργητικού, σύμφωνα με το Ν. 3156/2003 στα πλαίσια αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων και

σύναψη ομολογιακών δανείων συνολικής ονομαστικής αξίας €10 εκ. με εξασφαλίσεις εμπορικές απαιτήσεις, απαιτήσεις ΦΠΑ και λοιπών ρευστοποιήσιμων στοιχείων της Εταιρείας.

Η Εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης των συμβάσεων των νέων ομολογιακών δανείων, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες αρχές για τις τελικές εγκρίσεις και την υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων θα ενισχύσει σημαντικά τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και του ομίλου με παράλληλη μείωση του τραπεζικού δανεισμού, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και του ομίλου, σε συνδυασμό με την αύξηση των οικονομικών μεγεθών που προβλέπεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v