Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Γνωστοποίηση αποκοπής δικαιώματος μερίσματος

Η εταιρία «Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 21ης Ιουλίου 2020 για διανομή μερίσματος στους Μετόχους από τα φορολογηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων ποσού 0,03 ευρώ (μεικτό ποσό) ανά μετοχή.

Το μέρισμα των 0,03 ευρώ ανά μετοχή υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 24 παρ.1 του Ν.4646/2019 και το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε ποσό 0,0285 ευρώ.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date).

Από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 από την πληρώτρια Τράπεζα «ALPHA BANK», ως εξής:

  • Στους Χειριστές των δικαιούχων Μετόχων (Θεματοφύλακες- Χρηματιστηριακές Εταιρίες) εφόσον έχουν δηλώσει στην ΕΛ.ΚΑ.Τ. ότι έχουν το δικαίωμα είσπραξης για λογαριασμό των πελατών τους.
  • Στους ίδιους τους Μετόχους, οι οποίοι δεν επιθυμούν την είσπραξή των ποσών μέσω των χειριστών τους ως εξής:
Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό εφόσον οι Μέτοχοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά σε λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην ALPHA BANK

Με την προσέλευσή τους στο Δίκτυο Καταστημάτων της Τραπέζης , με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και την προσκόμιση της εκτύπωσης των στοιχείων Σ.Α.Τ. ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα με την προσκόμιση θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου Μετόχου εξουσιοδοτήσεως. 

Από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της Εταιρείας στη διεύθυνση Ομήρου 2 και Τεώ, Ταύρος 17778. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5 ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι κ.κ Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας στο τηλ. 210-4821186 με την κ. Μαρία Πρίντσιου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v