Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (η «Εταιρεία», ο «Εκδότης») γνωστοποιεί στο κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης την οποία έλαβε από τη Georgiella Holdings Co. Limited στις 27.09.2019 ως αποτέλεσμα μεταβολής του είδους του ελέγχου επί της Emma Delta Management Ltd. από κοινό σε αποκλειστικό έλεγχο, τα ακόλουθα:

Η Georgiella Holdings Co. Limited κατέχει το 33,3% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Delta Management Ltd., ενώ το υπόλοιπο 66.7% κατέχεται εμμέσως από το VALEA FOUNDATION, μέσω της οντότητας SAZKA Group a.s. Κατόπιν της τροποποίησης της Συμφωνίας Μετόχων της Emma Delta (ήτοι της συμφωνίας μετόχων σχετικά με ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις των μετόχων της Emma Delta Management Ltd., της Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd. και της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd) την 27η Ιουνίου 2019, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του κου Jiri Smejc, από την 27η Ιουνίου 2019 η Emma Delta Management Ltd. δεν τελεί πλέον υπό τον απώτατο κοινό έλεγχο του VALEA FOUNDATION και του κυρίου Γεωργίου Μελισσανίδη. Αποτελεί κοινή αντίληψη της SAZKA Group a.s. (καθώς και του VALEA FOUNDATION, ως οντότητας υπό τον απώτατο έλεγχο της οποίας τελεί η SAZKA Group a.s.) και της Georgiella (καθώς και του κου Γεωργίου Μελισσανίδη, ως προσώπου υπό τον απώτατο έλεγχο του οποίου τελεί η Georgiella), κατόπιν νομικής και επιχειρηματικής αξιολόγησης του υφιστάμενου καθεστώτος της Συμφωνίας Μετόχων της Emma Delta, ότι από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της Τρίτης Αναθεώρησης της Συμφωνίας Μετόχων της Emma Delta (ήτοι την 27η Ιουνίου 2019), η Emma Delta Management Ltd. τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της SAZKA Group a.s..

Συνεπώς, σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Μετόχων της Emma Delta, όπως τροποποιήθηκε και αναδιατυπώθηκε την 27η Ιουνίου 2019, το VALEA FOUNDATION ασκεί, μέσω της SAZKA Group a.s., αποκλειστικό έλεγχο επί της Emma Delta Management Ltd. κατά την έννοια του Ν. 3556/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v