Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μέρισμα της Attica Group και η «επιστροφή» Eurobank στην Banca Transilvania

Οι ανησυχίες των ομολογιούχων για το μέρισμα της Attica Group και οι δρομολογούμενες αλλαγές στην Β&F.

Το μέρισμα της Attica Group και η «επιστροφή» Eurobank στην Banca Transilvania

ATTICA GROUP: Κανένα πρόβλημα στις ταμειακές ροές του ομίλου δεν θα προκαλέσει η διανομή μερίσματος (0,05 ευρώ ανά μετοχή) δήλωσε η διοίκηση της Attica Group, στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, καθησυχάζοντας όσους ομολογιούχους προβληματίστηκαν από τη σχετική χρηματική διανομή.

Μάλιστα, αναφέρθηκε πως η διανομή μερίσματος δεν έγινε εκτάκτως, αλλά από εδώ και στο εξής θα αποτελεί πολιτική της εισηγμένης.

 

EUROBANK-BANCPOST: Τον Οκτώβριο του 2019, η Eurobank επέστρεψε στην Banca Transilvania ποσό 14,6 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε αναγνωριστεί πρόβλεψη στη χρήση 2018. Το ποσό σχετίζεται, πιθανότατα, με το πόρισμα φορολογικού ελέγχου για τα έτη 2011-15, το οποίο επέβαλε στην Bancpost πρόσθετους φόρους, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank έχει σχηματίσει για το παραπάνω θέμα συνολικές προβλέψεις 20 εκατ. ευρώ, έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2019, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Banca Transilvania, τον νέο ιδιοκτήτη της Bancpost, η οποία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αμφισβήτηση του πορίσματος του φορολογικού ελέγχου στα αρμόδια δικαστήρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v