Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Διστακτικές κινήσεις παρά τα νέα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ. Νευρικότητα μετά το πράσινο φως της Γερουσίας των ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία. Η προσοχή στρέφεται επίσης σε ΕΚΤ και ΒοΕ. Ξεχωρίζει η Cannon με άλμα 3,5%.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο στο Τόκιο και ενώ η κατάσταση στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή είναι τεταμένη αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,54% στις 14.053 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,05% στις 22384 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,04% στις 1933 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώσε πτώση 0,47% στις 5164 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,24% στις 2128 μονάδες και ο CSI 300 απώλειες 0,02% στις 2353 μονάδες.

Η Wall Street πάντως, έδωσε θετική σκυτάλη στις ασιατικές αγορές. ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,16% στις 14.833,42 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,41% στις 1.639,72 μονάδες με στήριξη κυρίως από τα μεγέθη της οικονομίας, καθώς ο δείκτης μεταποίησης ISM ανήλθε σε υψηλό 2 ετών, αγγίζοντας τις 55,7 μονάδες.

Στη συνέχεια όμως, οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ήρθαν σε κατ' αρχήν συμφωνία ήρθαν, καταλήγοντας σε σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παρέχει την άδεια στον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρίας.

Επίσης, οι επενδυτές είναι διστακτικοί καθώς αναμένουν αύριο της συνεδρίασης των ΕΚΤ και ΒοΕ, αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή και τα οποία θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed αναφορικά με την επιβράδυνση της ποσοτικής χαλάρωσης.

Η μετοχή της Cannon αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης στις ασιατικές αγορές με κέρδη 3,5% καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά 18 εκατ. ιδίων μετοχών, που αντιστοιχεί στο 1,6% των μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v