Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ασίας. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών με την προσοχή να στρέφεται στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 15.063 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτη Hang Seng υποχωρεί κατά 0,26% στις 22506 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,28% στις 1988 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,24% στις 5428 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,43% στις 2053 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,52% στις 2177 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών στις ασιατικές αγορές είναι χαμηλός και πολλοί δείκτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παλινδρομούσαν από θετικό σε αρνητικό πρόσημο. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα δείξουν μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 200.000 τον προηγούμενο μήνα, από 175.000 το Μάρτιο.

«Είναι ευπρόσδεκτα τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. Εάν όμως, αποδειχθούν πολύ ισχυρά τότε ενδέχεται να πυροδοτήσουν ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό του tapering, εξέλιξη που θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες αγορές όπως η Ιαπωνία» εξηγεί ο Νοριχίρο Φουτζίτο, της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v