Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι για μια αρνητική απόφαση από τον MSCI για την προσθήκη κινεζικών μετοχών στους Δείκτες του και έτσι η όποια αρνητική αντίδραση ήταν βραχύβια. Κέρδη άνω του 1% για τις κινεζικές αγορές. Παραμένει η νευρικότητα εν αναμονή του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Θετικό πρόσημο εμφανίζουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριών εβδομάδων, αν και οι ανησυχίες για ενδεχόμενο Brexit εξακολουθούν να «στέλνουν» τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλούς καταφυγίου».

Τα κινεζικά χρηματιστήρια αντέστρεψαν τις αρχικές απώλειες, καταγράφοντας κέρδη μεγαλύτερα του 1%, καθώς οι επενδυτές «ξεπέρασαν» γρήγορα την απόφαση του MSCI να μην προσθέσει κινεζικές μετοχές στον Δείκτη Αναδυόμενων Αγορών του.

Όπως σημειώνουν στο Reuters οι traders, οι κινέζοι επενδυτές ήδη προετοιμάζονταν για μια αρνητική απάντηση από τον MSCI, όπως άλλωστε έδειξε και η χθεσινή «βουτιά» των κινεζικών αγορών κατά περισσότερο από 3%.

Ο MSCI αρνήθηκε να προσθέσει κινεζικές μετοχές σε έναν από τους βασικούς δείκτες του, καθώς έκρινε πως το Πεκίνο έχει και άλλη δουλειά να κάνει σε ότι αφορά την απελευθέρωση των κεφαλαιαγορών, αν και έκανε λόγο για σημαντικές βελτιώσεις σε ότι αφορά την προσβασιμότητα της κινεζικής αγοράς για τους διεθνείς επενδυτές. Σημείωσε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα του χρόνου, χωρίς όμως να αποκλείει και κάποια εκτός προγράμματος ανακοίνωση, αν υπάρξουν περαιτέρω θετικές εξελίξεις πριν τον Ιούνιο του 2017.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1%, ενώ υψηλότερα κατά 0,38% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.919 μονάδες.

Κέρδη 1,37% για τον Shanghai Composite στις 2.881 μονάδες, 1,13% για τον CSI στις 3.110 μονάδες, ενώ κατά 0,15% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 20.418 μονάδες.

Αντιθέτως, απώλειες 0,87% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 5.236 μονάδες και 0,1% ο δείκτης Kospi στις 1.970 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v