Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών εν όψει Brexit αναμένουν οι επενδυτές. Σε υψηλό 11 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Αυστραλίας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για να αντισταθμίσουν μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση που ίσως προκαλέσει το Brexit.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, που διαμορφώθηκε σε υψηλό 11 μηνών.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιό της, ενώ δεν αναφέρθηκε στις πιθανές επόμενες κινήσεις της για τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,65% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.672 μονάδες.

Απώλειες 0,76% για τον δείκτη Hang Seng στις 20.898 μονάδες, 1,05% για τον ASX στις 5.309 μονάδες και 0,27% για τον Kospi στις 1.989 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,56% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.005 μονάδες και 0,12% ο δείκτης CSI στις 3.208

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v