Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Το ντιμπέιτ Τραμπ-Κλίντον αναμένουν οι επενδυτές, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Σε αρνητικό πεδίο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της πτωτικής συνεδρίασης της Wall Street την Παρασκευή, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αμερικανική πολιτική, εν όψει του πρώτου ντιμπέιτ για την αμερικανική προεδρεία.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, με τον πρόεδρο της Fed της Βοστόνης να σημειώνει την Παρασκευή πως τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν τώρα, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και την πορεία των ιαπωνικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για μεταβολή στο πλαίσιο της νομισματικής της πολιτικής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7%, ενώ πτώση 1,1% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.572 μονάδες.

Απώλειες 0,74% για τον δείκτη Hang Seng στις 23.510 μονάδες, 0,5% για τον Kospi στις 2.044 μονάδες, 0,87% για τον Shanghai Composite στις 3.007 μονάδες και 0,93% για τον CSI στις 3.245 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά στο «πράσινο» κινείται ο δείκτης ASX, στις 5.519 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v