Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη για το Nikkei στο Τόκιο

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια με το Nikkei να καταγράφει άνοδο, κυρίως λόγω τραπεζών. Στο προσκήνιο και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο. Κέρδη καταγράφει ο χρυσός. Υποχωρεί το γεν έναντι του δολαρίου.

Mικτές τάσεις διαμορφώθηκαν στις κύριες ασιατικές αγορές με τον Nikkei στο Τόκιο να καταγράφει κέρδη.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite κινείται σταθεροποιητικά στις 3.109 μονάδες, ενώ στη Σιγκαπούρη το Χρηματιστήριο καταγράφει πτώση 0,43%, στις 2.816 μονάδες. Απώλειες 0,59% για τον Hang Seng που κινείται στις 22.995 μονάδες. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 0,70%%, στις 17.457 μονάδες.

Στην αγορά της Ιαπωνίας κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Mitsubishi UFJ Financial Group και Dai-ichi. Παράλληλα η προσοχή στρέφεται και σε ορισμένα μακροοικονομικό στοιχεία. Ειδικότερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,5% τον Σεπτέμβριο προκαλώντας ανησυχία στους αναλυτές.

Παράλληλα προβληματισμό συνεχίζει να δημιουργεί στους επενδυτές η επιβράδυνση που σημείωσε η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα το Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο, στα επίπεδα των 49,7 δολαρίων ανά βαρέλι. Μικρά κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,09. Απώλειες καταγράφει το γεν συγκριτικά με το δολάριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η πτωτική κίνηση θα συνεχιστεί για το ιαπωνικό νόμισμα καθώς η Fed είναι να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Κέρδη 0,20% για το χρυσό με την τιμή του να κυμαίνεται στα 1.271 δολάρια ανά ουγκιά.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v