Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στις κινεζικές εταιρείες για την πώληση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στις ΗΠΑ προβληματίζει τους επενδυτές, που ανησυχούν για την εξέλιξη των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξέλιξη των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ το δολάριο παραμένει κοντά στα πολύμηνα υψηλά του μετά την επιβεβαίωση της Fed για την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων.

Το κλίμα επιβαρύνουν οι αναφορές πως η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει αποφάσεις για τον περιορισμό της δυνατότητας ορισμένων κινεζικών εταιριών να πωλούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα θα έχουν συζητήσεις ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei κατά 0,16% στις 22.472 μονάδες.

Πτώση 1,32% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.317 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,52% ο δείκτης Kospi στις 2.492 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κατέγραφε κέρδη 0,75% στις 6.182 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,13% ο Shanghai Composite στις 3.085 μονάδες και κατά 0,14% ο CSI στις 3.769 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v