Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω Fed

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, το "παράθυρο" για περαιτέρω αυξήσεις, οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας καθώς και τα χειρότερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια και τις εκτιμήσεις της για ταχύτερο ρυθμό σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τις αστικές επενδύσεις στην Κίνα, που έρχονται να προστεθούν στην υπάρχουσα αβεβαιότητα για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, μετά και την απρόσμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5% και κατά 0,63% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.820 μονάδες.

Απώλειες 0,72% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.502 μονάδες, 1,25% για τον Kospi στις 2.438 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,16% στις 3.044 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.044 μονάδες, ενώ οριακά στο «κόκκινο» κινείται ο δείκτης ASX στις 6.131 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v