Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Τραμπ-Γερμανία

Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, εν αναμονή και των νέων δασμών στις κινεζικές εξαγωγές, πιέζουν τις ασιατικές αγορές, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με βαριές απώλειες για την Κίνα, εν αναμονή της προθεσμίας της 6ης Ιουλίου, όταν και οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν δασμούς ύψους 34 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εξαγωγές.

Την ίδια ώρα, η επιδείνωση του κλίματος στην μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας, λόγω των ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, και η υποχώρηση των παραγγελιών για εξαγωγές, πιέζουν σημαντικά τον δείκτη Nikkei.

Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας λόγω προσφυγικού, οδηγεί το ευρώ χαμηλότερα, την ώρα που η νίκη του Αντρες Μανουέλ Λόπες Ορμπαντόρ στις προεδρικές εκλογές του Μεξικό ισχυροποιούν το πέσο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,16%,  ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραφε απώλειες 1,95% στις 21.862 μονάδες.

Πτώση 2% για τον δείκτη Kospi στις 2.279 μονάδες, 1,53% για τον Shanghai Composite στις 2.803 μονάδες, 1,95% για τον CSI στις 3.442 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,13% κινείται ο ASX στις 6.281 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v