Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η απουσία νέων απειλών από την πλευρά του Ντόνλαντ Τραμπ για τους δασμούς, δημιουργεί ελπίδες πως ίσως αποφευχθεί ένας ξεκάθαρος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η προσοχή και στον ΟΠΕΚ.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις, με τη φημολογία πως η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα λάβει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της χώρας να καθησυχάζει κάπως τις αγορές.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προέβη σε νέες απειλές για τους δασμούς, κάτι που δημιουργεί ελπίδες στους επενδυτές πως ίσως αποφευχθεί ένας ξεκάθαρος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν και την αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, όπου εκτιμάται πως ίσως αποφασιστεί αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,4% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,72% στις 22.717 μονάδες.

Απώλειες 0,83% για τον δείκτη Hang Seng στις 29.451 μονάδες, 0,6% για τον Kospi στις 2.349 μονάδες και 0,37% για τον Shanghai Composite στις 2.904 μονάδες, ενώ αντιθέτως κέρδη 1,05% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 6.340 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v