Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας παραμένει στο επίκεντρο, μετά την επιβολή δασμών από την Κίνα σε αμερικανικές εισαγωγές 60 δισ. δολαρίων. Κινήσεις από το Πεκίνο για στήριξη του γουάν.

Ήπιες μεταβολές σημειώνονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την κλιμακούμενη σινο-αμερικανική εμπορική διένεξη να παραμένει στο επίκεντρο, επιβαρύνοντας το κλίμα, αν και οι κινήσεις του Πεκίνου για να σταματήσει η απότομη πτώση του γουάν στηρίζουν το νόμισμα.

Την Παρασκευή, η Κίνα πρότεινε επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων, ενώ ανώτατος κινέζος διπλωμάτης έθεσε εν αμφιβόλω την προοπτική διαπραγματεύσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγνκτον για επίλυση της εμπορικής τους διαμάχης.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ θεωρεί πως η τακτική της επιβολής δασμών είναι πιο αποτελεσματική απ’ όσο περίμενε κανείς, ενώ προέβλεψε πως η αμερικανική αγορά θα μπορούσε να «αυξηθεί δραματικά» όταν γίνει η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei σταθεροποιείται στις 22.520 μονάδες.

Απώλειες 0,63% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.723 μονάδες, 0,66% για τον CSI στις 3.293 μονάδες και 0,1% για τον Kospi στις 2.285 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,4% στις 6.351 μονάδες και κατά 0,55% ο Hang Seng στις 27.829 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v