Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Συντηρούνται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Η Fed πηγαίνει πολύ γρήγορα στο θέμα των επιτοκίων, σχολίασε ο Τραμπ. Προειδοποίηση Μνούτσιν στο Πεκίνο να μην προχωρήσει σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του γουάν.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή υποχώρησή τους σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Κάποια «ανακούφιση» πρόσφεραν τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, ο οποίος είπε πως η Fed πηγαίνει πολύ γρήγορα στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, προειδοποίησε την Κίνα να μην προχωρήσει σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματός της, προσθέτοντας πως θέλει να συζητήσει το ζήτημα με το Πεκίνο στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στην Ιταλία, ο υπουργός Οικονομίας δεσμεύτηκε να κάνει ότι χρειαστεί για να αποκαταστήσει την ηρεμία στην περίπτωση που οι αναταράξεις στις αγορές μετατραπούν σε οικονομική κρίση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,18% υψηλότερα στις 23.513 μονάδες.

Οριακή ανοδική μεταβολή για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.721 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,72% ο δείκτης Hang Seng στις 26.362 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης ASX στις 6.163 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 1% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.229 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v