Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορες

Οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις και την παγκόσμια ανάπτυξη επιβαρύνουν το κλίμα. Υποτονικές συναλλαγές απουσία Wall Street και Nikkei, λόγω αργιών.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να πλήττουν το επενδυτικό κλίμα, ενώ τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη ήρθαν να προστεθούν στις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας τις ελπίδες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η συναλλακτική δραστηριότητα πάντως ήταν υποτονική, λόγω της χθεσινής απουσίας της Wall Street (παρέμεινε κλειστεί λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών), αλλά και επειδή το Τόκιο ήταν σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,2%, πτώση 2,28% για τον Shanghai Composite στις 2.585 μονάδες, 2% για τον CSI στις 3.149 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,6% ο Kospi στις 2.057 μονάδες και κατά 0,6% ο Hang Seng στις 25.861 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,4% ενισχύθηκε ο ASX στις 5.793 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v