Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική κίνηση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, το Brexit και την κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών, επιβαρύνουν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Αρνητικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν λόγω ανησυχιών για αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης και για υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού».

Στο επίκεντρο παραμένουν επίσης η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και την εξέλιξη της κόντρας Ρώμης-Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε οριακές απώλειες ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei ενισχύονταν κατά 0,16% στις 21.846 μονάδες.

Απώλειες 0,97% για τον Shanghai Composite στις 2.629 μονάδες, 1,12%  για τον CSI στις 3.201 μονάδες, 1,69% για τον ASX στις 5.822 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng διαμορφώνεται 0,6% χαμηλότερα στις 25.638 μονάδες και 0,15% ο δείκτης Kospi στις 2.068 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v