Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ελπίδες αποκλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, με τις ΗΠΑ να φέρονται να ετοιμάζουν και νέα μέτρα.

Οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, μετά και τις αναφορές πως ο κορυφαίος εμπορικός διαπραγματευτής της Κίνας ετοιμάζεται για επίσκεψη στις ΗΠΑ, μετρίασαν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε αρχικά στις ασιατικές αγορές λόγω της χθεσινής «βουτιάς» στη Wall Street.

Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς οι ΗΠΑ φέρεται να εξετάζουν τη λήψη νέων μέτρων κατά της Κίνας. Σύμφωνα με την WSJ, η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εξαγωγικούς ελέγχους, απαγγελίες κατηγοριών και άλλα "εργαλεία" προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε πτώση 2,06% στις 21.810 μονάδες.

Απώλειες 1,74% για τον ASX στις 5.922 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,44% ο δείκτης Kospi στις 2.071 μονάδες, στις 25.632 μονάδες σταθεροποιείται ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 1,05% στις 2.658 μονάδες και 1,16% ο CSI στις 3.242 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v