Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι πωλήσεις της εορταστικής περιόδου και η εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για τα αποτελέσματα των πωλήσεων της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ, αν και η διάθεση για ρίσκο περιορίζεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου που ενισχύει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει της συνάντησης των ηγετών ΗΠΑ και Κίνας στο τέλος της εβδομάδας, καθώς η σινοαμερικανική εμπορική διένεξη δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6%  ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,76% υψηλότερα στις 21.812 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 2.572 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 3.137 μονάδες και κατά 0,76% ο ASX στις 5.749 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε κέρδη 1,45% στις 26.302 μονάδες και 1,24% ο Kospi στις 2.083 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v