Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι αγορές παρακολουθούν τις διαφοροποιήσεις στις περιγραφές της εμπορικής συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Πτώση 1,1% για τη μετοχή της Nissan. Διολισθαίνει 0,2% ο δείκτης δολαρίου.

Υποχωρούν οι αγορές στην Ασία την Τρίτη, εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον των εμπορικών σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. 

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι διαφοροποιήσεις στις περιγραφές της συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ενώ παραμένει το ερώτημα για το ποιός θα ηγηθεί της αμερικανικής αποστολής στις μελλοντικές συνομιλίες με το Πεκίνο. 

Πτώση 2,39% για τον Nikkei, αρνητική κίνηση 0,2% για τον Hang Seng. Ο Shangai ενισχύεται 0,3%, ο Sensex χάνει 0,3%. Απώλειες 0,8% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.  

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan διολισθαίνουν 1,1% μετά το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για την αντικατάσταση του πρώην προέδρου Carlos Ghosn.

Χαμηλότερα και ο ASX στην Αυστραλία, κατά 0,9%, με τους περισσότερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια της, στο 1,5%. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Philip Lowe, «το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομία της χώρας».

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων διολισθαίνει 0,2% στα 96,68.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v