Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τις μετοχές στην Ασία, βουτιά 40% για τη Fantasia

Στον κινεζικό πληθωρισμό αντιδρούν οι επενδυτές, με το επίκεντρο στην κινεζική εταιρεία ακινήτων, της οποίας η μετοχή επέστρεψε σε trading σήμερα.

Πτώση για τις μετοχές στην Ασία, βουτιά 40% για τη Fantasia

Υποχωρούν οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στη δημοσίευση στοιχείων του κινεζικού πληθωρισμού.

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 1,5% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 1,4%.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός χονδρικής έτρεξε με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 13,5% σε ετήσια βάση, έναντι προσδοκίας για 12,4%.

Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με 0,14% ο ASX στην Αυστραλία, κατά 0,4% υποχωρεί ο Shanghai και κατά 0,67% ο Shenzen. Αρνητικά κατά 0,18% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και κατά 1,09% ο KOSPI στη Νότια Κορέα. 

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Fantasia Holdings βούτηξαν 40% μετά την επιστροφή τους στο trading. Η Fantasia, της οποίας η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χονγκ Κονγκ είχε ανασταλεί για πάνω απο έναν μήνα, δεν κατάφερε να πληρώσει ομόλογο ύψους 206 εκατ. δολαρίων που έληξε στις αρχές Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v