Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κατάβαλλε εμπρόθεσμα πληρωμή ομολόγου η Evergrande.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν μετοχές προμηθευτών της Apple, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει και ο πληθωρισμός, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις αντιδράσεις των κεντρικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό πως η China Evergrande Group κατέβαλε πληρωμές για κουπόνια offshore ομολόγων, πριν τη σημερινή λήξη της περιόδου χάριτος. Πρόκειται για τη δεύτερη αποπληρωμή υποχρέωσης στην οποία προβαίνει η προβληματική κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,14% στις 28.859 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,43% ο Shanghai Composite στις 3.533 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 25.430 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατά 0,92% στις 2.981 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 1,44% στις 7.323 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v