Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με κέρδη 1,1% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο. Ηπιες κινήσεις στην ηπειρωτική Κίνα. Οι μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας τσιπ Semiconductor Manufacturing International Corporation έκαναν βουτιά 5% μετά τις παραιτήσεις στελεχών.

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται κυρίως οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά τα κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας των τεχνολογικών μετοχών και την ανάκαμψη του Nasdaq.

Οι μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας τσιπ Semiconductor Manufacturing International Corporation έκαναν βουτιά 5% στο Χονγκ Κονγκ αφότου κορυφαίο στέλεχος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν την παραίτησή τους. Ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,14% υψηλότερα. Οι μετοχές της JD.com εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ έκαναν άλμα 5% μετά την ολοκλήρωση της Singles Day, ενώ της Alibaba υποχωρούσαν 1,4%.

Ηπιες κινήσεις για τις μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να ενισχύεται 0,2% και τον Senzen κατά 0,1%. Με κέρδη 1,1% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, στο +1,5% έκλεισε ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα και με άνοδο 0,8% ο ASX στην Αυστραλία. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διατηρείται στα 6,393 γουάν και στα 114,22 γεν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,8%, στα 80,92 δολάρια ανά βαρέλι, όπως και το μπρεντ που βρίσκεται στα $82,14.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v