Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υποχώρηση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η αύξηση των εξαγωγών της Ιαπωνίας έφτασε σε χαμηλό ρυθμό οκτώ μηνών και επηρέασε αρνητικά την πορεία των μετοχών στην περιοχή.

Νέα υποχώρηση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Συνεχίστηκε η υποχώρηση στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς η αύξηση των εξαγωγών της Ιαπωνίας έφτασε σε χαμηλό ρυθμό οκτώ μηνών στο 9,4%. Ωστόσο, οι αγορές στις ΗΠΑ ανέβηκαν λόγω ισχυρότερων από το αναμενόμενο δεδομένων λιανικών πωλήσεων.

Στην αγορά του Τόκιο σημαντική πτώση σημείωσαν οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Αυστραλία και η Νότια Κορέα προκάλεσαν απώλειες στην περιοχή. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε σχεδόν 1%. Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου χαμήλωσαν, με την Commonwealth Bank of Australia να οδηγεί τις απώλειες καθώς οι τίτλοι βούτηξαν περισσότερο από 8%.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu πρόκειται να ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αργότερα την Τετάρτη.

Οι ειδήσεις στην περιοχή μπορεί να συμβάλουν στην τόνωση των διαθέσεων, αφού ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Όκλαντ θα ανοίξει εκ νέου τα εσωτερικά της σύνορα από τις 15 Δεκεμβρίου για πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους και όσους έχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ Covid, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v