Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ η Κίνα έδωσε οδηγία στις τοπικές αρχές να εξισορροπήσουν καλύτερα τα μέτρα κατά της Covid με την οικονομική ανάπτυξη.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που έδειξαν πως αργότερα φέτος θα υπάρξει μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων.

Θετικά στο κλίμα επέδρασε και η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ πως η Αμερική δεν θα εμποδίσει την Κίνα από το να αναπτύξει την οικονομία της, αλλά θέλει να τηρεί τους διεθνείς κανόνες.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν την Τετάρτη μια πρωτοφανή πανεθνική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η οικονομία που έχει πληγεί από την Covid, με τον Κινέζο πρωθυπουργό να δίνει οδηγία στις τοπικές αρχές να εξισορροπήσουν καλύτερα τους ελέγχους για την Covid με την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,5% και κατά 0,7% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.787 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,52% ο Shanghai Composite στις 3.139 μονάδες, κατά 0,62% ο CSI στις 4.017 μονάδες, κατά 0,81% ο Kospi στις 2.634 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σημειώνει κέρδη 1,04% στις 7.415 μονάδες και 2,77% ο Hang Seng στις 20.672 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v