Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Αρνητική η αντίδραση των επενδυτών στην αύξηση των ελβετικών επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, αν και αρκετές αγορές γύρισαν τελικά σε θετικό έδαφος.

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Η απόφαση-έκπληξη της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης –για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια- προκάλεσε έντονη νευρικότητα στις αγορές, με τις παγκόσμιες μετοχές να καταγράφουν τη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση από τον Μάρτιο του 2020, αφού οι επενδυτές ανησυχούν για την ανάπτυξη λόγω των αυξήσεων επιτοκίων στις οποίες προχωρούν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, από την πλευρά της, είπε πως θα διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με αυτές που λαμβάνουν οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Στην Ασία, η εικόνα των δεικτών είναι μεικτή, αφού αρκετοί δείκτες γύρισαν τελικά σε θετικό έδαφος, μετά τις αρχικές ισχυρές τους απώλειες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,43% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,46% στις 26.046 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,3% ο Shanghai Composite στις 3.295 μονάδες, κατά 0,7% ο CSI στις 4.280 μονάδες και κατά 1% ο Hang Seng στις 21.052 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,65% στις 2.434 μονάδες και κατά 1,84% ο ASX στις 6.658 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v