Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Παράθυρο για πιο περιοριστική στάση για να μπει φρένο στον πληθωρισμό αφήνει η Fed, ενώ επανέρχονται στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της Fed. Στα πρακτικά αναφέρεται πως αξιωματούχοι της Fed αναγνωρίζουν πως μια «πιο περιοριστική στάση» στην πολιτική θα μπορούσε να είναι κατάλληλη στην περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν χαλαρώσει, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, επανέρχονται στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Κίνα, με το Πεκίνο να ανακοινώνει πως από την επόμενη εβδομάδα για να εισέλθει κανείς σε αθλητικό κέντρο, ψυχαγωγικό χώρο και άλλα σημεία, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,88% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,3% στις 26.454 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,57% ο Shanghai Composite στις 3.374 μονάδες, κατά 0,7% ο CSI στις 4.453 μονάδες, κατά 0,59% ο ASX στις 6.824 μονάδες, κέρδη 2,2% καταγράφει ο Kospi στις 2.342 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,22% στις 21.539 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v